Bericht van onze bassist Peter Gerits

 

Overzicht en wat ik graag even kwijt wil.

Begin 2020.

Een verschrikkelijke pandemie baant zich mondiaal een weg via de mensheid.

Mensen keren terug van een skivakantie uit de wintersportgebieden, niet wetend dat ze het Covid19 virus meebrengen naar hun eigen leefomgeving.

Kort daarop wordt in zuidelijk Nederland Carnaval gevierd, waardoor het virus in een rap tempo wordt verspreid.

Nederland, Europa en ook de hele wereld wordt overspoeld door allerlei beperkingen die ervoor moeten zorgen dat het virus zich in eerste instantie niet verder kan verspreiden, om het daarna geheel uit te bannen.

 

Mondkapjes, 1,5 meter afstand houden, Handen wassen, ventileren.

Sluiten van horeca, contactberoepen, sommige winkels en zelfs avondklokken helpen maar een korte tijd om vooral de zorg in de zorginstellingen en de Ic's ietsje lucht te geven.

Maar enkele maanden na de versoepelingen lopen de besmettingen helaas weer op en worden de vorige maatregelen weer strenger gemaakt.

 

Toch gloorde in de lente van 2021 weer hoop aan de horizon, de besmettingen daalden aanzienlijk en men kon weer versoepelen.

Cafés, kappers, andere contactberoepen en winkels konden weer open en ook evenementen konden weer worden georganiseerd. Iedereen harstikke blij!

 

Ook wij, de muzikanten mochten weer optreden, al moesten bezoekers wel een QR code overleggen om mee te genieten van al dat moois dat uitgaan wordt genoemd.

Heerlijk was het om weer voor een enthousiast publiek te mogen spelen en ook de organisatoren konden hun geluk niet op, al bleven sommigen toch nog voorzichtig voor het boeken van een muziekband. Begrijpelijk natuurlijk!

 

Onze band Experience kon gelukkig na dik 1,5 jaar zonder optredens, toch vanaf september ’21 nog enkele malen acte de préséance  geven en werd door de uitbaters overal hartelijk ontvangen.

De Maroybar, De Hook, Den Boogaard en Ut Ingelke deden er alles aan om voor het publiek en zeker ook voor ons, een groot feest te maken.

Helaas kon het optreden in de Prairie tijdens de kermis geen doorgang vinden, i.v.m. ziekte van ondergetekende. Gelukkig waren onze vrienden en collega’s van Millroad bereid om voor ons in te vallen, waarvoor hartelijk dank!

 

Wij willen graag al deze organisatoren en heel zeker ook het fantastische publiek, hartelijk danken voor de geweldige samenwerking en de blijdschap dat dit bij ons teweeg heeft gebracht.

Hopelijk gaan de besmettingen weer in rap tempo omlaag, zodat we met z’n allen weer snel kunnen genieten van ons geliefde uitgaansleven.

 

Met muzikale groet, namens muziekband Experience,

Peter Gerits.