24oktober 2022,

Beste Fans en andere belangstellenden,

Al geruime tijd heb ik rugkachten en na diverse onderzoeken is vastgesteld dat deze alleen zijn te verhelpen met een operatie. Deze zal plaatsvinden op 21 november 2022. Dit houdt in dat de band gedurende een  paar maanden geen optredens kan verzorgen. Dat vind ik erg jammer, maar niets doen aan de rugklachten is geen optie. Ik hoop zo snel mogelijk weer op de been te zijn zodat we volgend jaar weer van ons kunnen laten horen.

Dank voor jullie support en hopelijk kunnen we dan volgend jaar weer opnieuw genieten van de muziek!

 

Groet,

 

Wil Oerlemans

 

 

 

20 maart 2022, Verslag van ons eerste optreden ná de corona periode.

Als kalveren, voor het eerst losgelaten in de vroege voorjaarswei, zo voelden we ons na die vele maanden van niet kunnen optreden en niet samen repeteren.

Mondkapjes, afstand houden en binnenblijven was het nieuwe normaal.

Maar voor de band het meest belangrijke was, dat we het publiek misten.

Wat een vreselijke en deprimerende tijd!

 

Er zijn een aantal mensen, die steevast naar bijna elk optreden van ons komen. Sommige daarvan heb ik persoonlijk al meer dan 45 jaar geleden, met hun jeugdige snoetjes door de danszalen zien zwieren. Meisjes met minirokjes en jongens met haren tot op de schouders. Hoe mooi is dat!

Tja, wat ’n mooie herinneringen, maar nu weer terug naar het heden.

 

1e optreden 2022

Tom en Sharina van Café-zaal de Hook in Weert, gaven ons de gelegenheid, om ter ere van de verjaardag van moeder Jeanne, een feestje te bouwen in hun zaak.

Maar zo bescheiden als ze is, wilde Jeanne er niet al te veel ruchtbaarheid aan geven.

Vanaf deze plaats wil ik haar namens muziekband Experience, nogmaals een hartelijk Hiep Hiep Hoera toe roepen!

 

De Hook is voor enkelen van ons ook nog eens een oude bekende plek.

Leslie, John en ik, zijn van vroeger uit echte Weertenaren. Leslie woonde er zelfs in de buurt en mijn oom was vroeger ook nog eens de uitbater van dit zelfde café, dat toen nog “Vrede en vermaak” heette.

 

Maar goed, om terug te komen op dit optreden.

We hebben met volle teugen kunnen genieten van het publiek en hun sympathieke reacties, van het samen musiceren (al piepten er af en toe wel enkele schoonheidsfoutjes doorheen) en de geweldige ambiance die er was.

Er waren zelfs mensen gekomen die er meer dan 2 uurtjes rijden voor over hadden om ons te zien spelen.

 

Hartelijk dank allemaal voor deze fijne middag en avond en op naar een volgend optreden. Hopelijk dat mijn rug zich dan wat beter aanvoelt, maar daar wordt hard aan gewerkt.

 

Peter Gerits.

  1. Onze goede vriend Sjaak Lenaers heeft het hele optreden gefilmd. Misschien dat we daar straks enkele filmpjes van mogen vertonen.

 

Terugblik over het jaar 2021                                                                                                                                      27-12-2021

 

Nu het einde van het jaar nadert, kijken we toch met enigszins gemengde gevoelens terug op het jaar 2021.

Een bewogen jaar, waar Covid19 weer net als 2020 een zware stempel drukte en ook een jaar waarin we een aantal familieleden en goede vrienden hebben verloren.

Ook een jaar waar onze band maar enkele optredens mocht verzorgen, vanwege de extra medische- en veiligheidsmaatregelen.

Positief is in hoge mate, het toetreden van Peter Schreurs bij de band, waardoor de muzikale mogelijkheden werden vergroot. Veel positieve reacties vanuit het publiek!

Maar na enkele optredens stak Corona weer de kop op, werden (optionele) optredens gecanceld en repetities afgelast. Persoonlijk zit je dan weer alleen thuis met het instrument in de hobbykamer gekluisterd. Het is even niet anders!

Tijd ook om te relativeren, want door al die gebeurtenissen om je heen ga je ook nadenken over je familie, de muziek, jouw vrienden en om al de andere gebeurtenissen om je heen.

Alles is maar relatief, want over een aantal jaren ben je namelijk alleen nog maar een herinnering.

Hopend dat 2022 voor iedereen een leuker jaar wordt dan de twee voorgaande en dat we weer samen met jullie kunnen genieten van vriendschap, dans en muziek, wenst Experience iedereen een goed, muziekrijk en vooral gezond Nieuw Jaar toe

 

 

 

 

Bericht van onze bassist Peter Gerits

 

Overzicht en wat ik graag even kwijt wil.

Begin 2020.

Een verschrikkelijke pandemie baant zich mondiaal een weg via de mensheid.

Mensen keren terug van een skivakantie uit de wintersportgebieden, niet wetend dat ze het Covid19 virus meebrengen naar hun eigen leefomgeving.

Kort daarop wordt in zuidelijk Nederland Carnaval gevierd, waardoor het virus in een rap tempo wordt verspreid.

Nederland, Europa en ook de hele wereld wordt overspoeld door allerlei beperkingen die ervoor moeten zorgen dat het virus zich in eerste instantie niet verder kan verspreiden, om het daarna geheel uit te bannen.

 

Mondkapjes, 1,5 meter afstand houden, Handen wassen, ventileren.

Sluiten van horeca, contactberoepen, sommige winkels en zelfs avondklokken helpen maar een korte tijd om vooral de zorg in de zorginstellingen en de Ic's ietsje lucht te geven.

Maar enkele maanden na de versoepelingen lopen de besmettingen helaas weer op en worden de vorige maatregelen weer strenger gemaakt.

 

Toch gloorde in de lente van 2021 weer hoop aan de horizon, de besmettingen daalden aanzienlijk en men kon weer versoepelen.

Cafés, kappers, andere contactberoepen en winkels konden weer open en ook evenementen konden weer worden georganiseerd. Iedereen harstikke blij!

 

Ook wij, de muzikanten mochten weer optreden, al moesten bezoekers wel een QR code overleggen om mee te genieten van al dat moois dat uitgaan wordt genoemd.

Heerlijk was het om weer voor een enthousiast publiek te mogen spelen en ook de organisatoren konden hun geluk niet op, al bleven sommigen toch nog voorzichtig voor het boeken van een muziekband. Begrijpelijk natuurlijk!

 

Onze band Experience kon gelukkig na dik 1,5 jaar zonder optredens, toch vanaf september ’21 nog enkele malen acte de préséance  geven en werd door de uitbaters overal hartelijk ontvangen.

De Maroybar, De Hook, Den Boogaard en Ut Ingelke deden er alles aan om voor het publiek en zeker ook voor ons, een groot feest te maken.

Helaas kon het optreden in de Prairie tijdens de kermis geen doorgang vinden, i.v.m. ziekte van ondergetekende. Gelukkig waren onze vrienden en collega’s van Millroad bereid om voor ons in te vallen, waarvoor hartelijk dank!

 

Wij willen graag al deze organisatoren en heel zeker ook het fantastische publiek, hartelijk danken voor de geweldige samenwerking en de blijdschap dat dit bij ons teweeg heeft gebracht.

Hopelijk gaan de besmettingen weer in rap tempo omlaag, zodat we met z’n allen weer snel kunnen genieten van ons geliefde uitgaansleven.

 

Met muzikale groet, namens muziekband Experience,

Peter Gerits.